novinky 

Rekordy olympiády na Maxe – najpopulárnejšia bola atletika

Warner Bros. Discovery (WBD) zaznamenala počas Olympijských hier 2024 v Paríži, ktoré sa skončili záverečným ceremoniálom v nedeľu 11. augusta 2024, rekordnú sledovanosť a divácky záujem na všetkých platformách. Ide o bezplatné aj platené televízne stanice, streamovacie služby, webové stránky a sociálne médiá.

Spoločnosť spustila svoju streamovaciu platformu Max na 25 európskych trhoch krátko pred letnými olympijskými hrami. Paríž 2024 tak bol vôbec prvou plne streamovanou olympiádou, čo sa prejavilo nielen v počte ľudí, ktorí hry sledovali prostredníctvom streamu, ale aj v čase, ktorý tým strávili.

V Českej republike sa do sledovania na našich platformách a televíznych kanáloch počas Olympijských hier Paríž 2024 zapojilo viac ako 1,2 milióna ľudí, vrátane streamovacej platformy Max a lineárneho vysielania. Celkovo sa na Maxe sledovalo viac ako 1,4 milióna hodín, pričom priemerný čas strávený jedným divákom bol 4,6 hodiny.

Najsledovanejšími športmi na Maxe boli tenis, atletika a basketbal. Eurosport 1 dosiahol dosah 900 000 divákov, čo je o 20 % viac ako pri olympijských hrách v Tokiu 2020, a priemerný čas sledovania na jedného unikátneho diváka bol 4,3 hodiny. Najsledovanejšími športmi (podľa počtu hodín sledovania) na Eurosporte 1 boli atletika, cyklistika a plávanie.

Na Slovensku sa na Maxe sledovalo viac ako 600 000 hodín, pričom priemerný čas strávený na jedného diváka bol 5,4 hodiny a najsledovanejšími športmi boli atletika, tenis a basketbal.

Komentujte cez Facebook

Related posts